Marla Kerk


Dansen betekent voor mij vrijheid, ruimte, kracht en passie. In de dans voel ik me verbonden met mezelf en alles om me heen. Wanneer ik dans, ervaar ik dat ik ‘heel’ ben. Deze sensatie en beleving wil ik graag overdragen en anderen ook laten ervaren.


De passie voor de dans dreef mij naar de Rotterdamse Dansacademie en vervolgens naar de Theaterschool in Amsterdam. Daar volgde ik de HBO-opleiding Dansexpressie en in 1977 studeerde ik af als dansdocente. Ik heb veel les gegeven in specifieke dansvormen zoals jazzdans en dansexpressie en uiteindelijk ontwikkelde ik mijn eigen vorm: MarlaDans, dans en bewustwording. Op basis van deze dansvorm, ben ik workshops en combinatielessen gaan geven in de regio Leiden.

Voor mij is het nog steeds een grote uitdaging om mensen mee te nemen in de dansbeleving. Mijn kracht ligt in het op intuïtieve wijze herkennen van energiestromen en het begeleiden bij de bewustwording op zowel fysiek als emotioneel en spiritueel vlak binnen de dans. Ik nodig je uit om je eigen mogelijkheden te ontdekken en op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden in de dans.